Kani on melko hiljainen eläin, eikä se ääntele voimakkaasti ja säännöllisesti kuten vaikkapa marsu. Sillä on kuitenkin useita eri ääniä, joita se käyttää kommunikointiin.

"Kehrääminen"

Kun kani on oikein tyytyväinen elämäänsä ja sillä on hyvä olla, se "kehrää", vähän kuten kissa. Se naksuttaa hampaitaan hyvin hiljaa ja koko ruumis tutisee hiljalleen.

Hampaiden narskuttaminen

Kovaääninen hampaiden narskuttaminen on merkki siitä, että kanilla on kovat kivut, ja kivun syy olisi syytä löytää nopeasti. Jos mitään ulkoisia merkkejä ei näy, ja kani ei syö eikä ulosta, syy voi olla esimerkiksi ummetus.

Kiljuminen

Kuolemanvaarassa ja äkillisen kivun yllättäessä kani kiljuu korkealla ja erittäin voimakkaalla äänellä.

Takajalan paukuttaminen

Luonnossa kani on yhdyskuntaeläin ja käyttää takajalan paukuttamista varoittaakseen yhdyskuntansa jäseniä lähestyvästä vaarasta.

Murina

Aggressiivinen kani murisee. Kani voi murista kohtaamalleen vieraalle kanille tai ihmiselle, jos se on aggressiivinen ihmistä kohtaan. Kanin murina on kuin koiran nopea ja lyhyt "mur".

"Kurnutus"

Sukukypsä uroskani "kurnuttaa" yrittäessään kosiskella naaraskania. Naaraskanin puuttuessa sama kosiskelu voi kohdistua melkeinpä mihin tahansa muuhun elolliseen tai elottomaan kohteeseen. Kurnuttaessaan kani kiertää kehää kosiokohteensa ympärillä.